top of page
Lapsikuvaus Kuopio
Lapsikuvaus Kuopio - Valokuvaaja Kuopio
Lapsikuvaus Kuopio

TERVETULOA KUVAUKSIIN

AITTA

Ajo-ohje Mapsiin:

Rajapuro 35, 70870 Kuopio (oikea osoite on Rajakaari, mutta mapsi löytää Rajapuron)

Karttalinkki Matkukselta aittaan:

Ritisenlahti-tieltä (asfalttia) käännyttäessä hiekkatielle hyvä maamerkki on jättimäinen lohkare peltoaukion reunalla. Tienviitassa lukee Ritisenmäentie, Hirvelä ja Louhos. Siitäpä vain postilaatikoiden ja roskakatoksen ohi ja eka risteys oikealle on Rajakaari (mapsissa Rajapuro). Aja tien päähän saakka (mapsi näyttää talon naapurin kohdalle)

Parkkipaikka:

Piha on iso, voit jättää auton mihin vain mahtuu

Aitta:

Punainen rakennus leikkimökin takana,

näkyy pihaan ajettaessa

TURVALLISUUS

Olen pyrkinyt ottamaan pikkuväen huomioon parhaalla mahdollisella tavalla. Aitassa on kuitenkin kaksi liikuteltavaa salamaa jalustalla, joten valvothan lastasi vahinkojen välttämiseksi. Lapsi on aina vanhemman vastuulla ja myös rekvisiittojen ja lelujen kanssa tulee noudattaa varovaisuutta. Suosittelen kuvauksiin liukuestesukkia tai tossuja, sillä lattia on liukas.

Aitassa on tarjolla käsidesiä. Saavuttehan kuvauksiin vain täysin terveenä. Näin ehkäisemme mahdollisten tartuntatutien leviämistä. Kuvaaja pesee/pyyhkii lelut ja rekvisiitat jokaisen kuvauksen jälkeen. Jos haluat, voit ottaa mukaan myös omat lelut.

Valokuvaaja Kuopio

MITÄ PÄÄLLE KUVAUKSIIN?

Murretut, luonnonläheiset sävyt ovat ajattomia ja sopivat täydellisesti aitan sisustuksen kanssa yhteen. Luonnonvalkoinen,  beige, vanha roosa, ruskean sävyt ja konjakki sopivat hyvin taustojen kaveriksi. Jos olet värien ystävä, keltainen, oranssi, vihreä ja sininen ovat esimerkiksi hyvä vaihtoehtoja. 

En suosittele mustaa asua lapselle kuvauksiin. Musta väri yläosassa "syö" valoa ja mustassa asussa näkyy helposti pöly sekä vaatteen tekstuuri. Jos päädyt mustiin vaatteisiin,  käy ne läpi huolellisesti tarraharjalla ennen kuvauksia. Suosittelen kuitenkin vahvasti vaaleampaa tai murretumpaa vaihtoehtoa sekä ylä-että alaosaan. Mikäli yläosa on tumma, tulee lähikuvista todella tummia.

 

Useita voimakkaita printtejä vaatteissa kannattaa välttää, suosittelen yksivärisiä paitoja tai selkeää kuviointia.  

Myös materiaaleilla on merkitystä. Mukavan näköiset, pehmoiset ja luonnolliset materiaalit näyttää kuvissa ihanalle. Pellavaiset villaiset ja puuvillaiset asut sopivat hyvin aitan henkeen. Tärkeintä on kuitenkin, että puet lapsen hänen persoonansa mukaan vaatteisiin, jossa on hyvä olla. Yhtä oikeaa tyyliä ei ole!

ASUSTEET JA HIUKSET KUVISSA

Asusteet ja korut viimeistelevät tyylin. Lasten pääpannat,rusetit, hatut ja pinnit on supersöpöjä, mutta voi olla, ettei pikkuinen anna pitää niitä kovin kauan. Aina voidaan kuitenkin kokeilla! Myös henkseleillä, polvisukilla voi saada vekkulia ilmettä.

Suosittelen lapselle jarrusukkia, tossuja tai kenkiä kuvauksiin, sillä lattia on liukas. Pehmoisella alustalla villasukat ovat hyvä vaihtoehto. Voit lainata villasukkia, aitasta löytyy muutamia neutraaleja vaihtoehtoja.

 

Valo tulee pääsääntöisesti niin päin, että kasvojen vasen puoli näkyy kuvissa enemmän. Voit huomioida tämän kampausta/pinnin paikkaa/rusettia suunnitellessa.

 

Lapsikuvaus Kuopio

VALMISTAUTUMINEN KUVAUKSIIN

Huomioi neuvolakäynnit. Ainakin 1-vuotisneuvolassa voidaan antaa rokotteita, joten lapselle saattaa nousta lämpöä seuraavina päivinä. Neuvolan ja kuvauksen välillä on hyvä olla tarpeeksi välipäiviä.

Suunnittele vaatteet ajoissa ja testaa ne lapsen päällä. Joskus koot voi yllättää. Katso, voiko lapsi liikkua vaatteissa vapaasti ja pysyykö ne päällä. Entä vilkkuuko vaippa mekon alta? 

Jos lapsen iho on kuiva, aloita rasvaaminen useita päiviä aiemmin. 

Tarkasta lapsen kasvot vielä kerran ennen kuvauksia. Puhdista lapsen kasvot (ja hampaat) huolellisesti, etenkin kuivunut räkä ja ruoka jää helposti ihoon kiinni. En editoi näitä kuvista pois, joten ne kannattaa puhdistaa. 

Katso, ettei pesulappu näy läpi vaatteista. Leikkaa repsottavat langat pois. Silitä vaatteet tarvittaessa ja kuljeta ne henkarissa matkan aikana.  Paitojen hihojen sivupuolelle jää helposti silitys tai viikkausraita.

Suosittelen ottamaan mukaan varavaatteet lapselle.

Halutessasi voit ottaa kaksi asua mukaan. Kuvaan noin 10 minuuttia per asu. Yksi asu kuitenkin myös hyvin riittävä :)

Tarkasta vaippa juuri ennen kuvausta ja vaihda tarvittaessa. Vaipan kannattaa olla mahdollisimman tyhjä, jottei se pullota vaatteiden alta.

YKSIVUOTIAS KUVAUKSISSA

Lapsen reaktioita ei voi etukäteen ennustaa ja joskus ne saattavat yllättää: Lapsi, joka ei normaalisti vierasta, voikin vierastaa ja lapsi, joka normaalisti vierastaa, voi olla heti kuin kotonaan. Yleisesti ottaen uusi paikka ja tilanne aiheuttaa ainakin jonkin verran ihmettelyä, ja lapsi ei ole välttämättä niin aurinkoinen tai hymyilevä kuin perusarjessa. Tilanne on lapselle uusi ja ympärillä on monenmoista katseltavaa. Teen parhaani, jotta lapsella olisi hyvä olla ja jotta saisin kuvattua mahdollisimman monta ilmettä ja piirrettä.

Käyntiin on varattu aikaa 45 min, josta kuvaukseen noin 20 minuuttia. Kokemukseni mukaan kuvauksen ensimmäiset 5-10min ovat parhaita hetkiä saada rauhallisempia otoksia. Myös katse-kameraan kuvat onnistuvat yleensä helpoiten heti aluksi. Kuvaus kannattaa aloittaa siis mahdollisimman pian saapumisen jälkeen, jollei lapsi silmin nähden vierasta uutta tilannetta. Siinä tapauksessa toki otetaan alkuun enemmän tutustumisaikaa. 

Mikäli toiveissa on katse-kameraan kuvia, kannattaa vanhempien pysytellä hiukan taka-alalla ja olla viihdyttämättä lasta sillä hetkellä. Lapsen katse suuntautuu yleensä sinne, missä tapahtuu tai mistä kuuluu ääntä. Lapsen viihdyttäminen on kuitenkin vallan sallittua ja toivottavaakin, jos lapsen halutaan näyttävän huikeimmat ilmeensä tilanteessa. Joskus kuvaajan hauskuutukset riittää, mutta etenkin kuvausten edetessä vanhempien apu on usein tarpeen, sillä lapsi huomio vaeltaa helposti lampusta verhoihin, johtoon ja kenkään. 

 

Varautukaa kuitenkin siihen, että jos lapsi on aktiivinen ja liikkuvainen ja etenkin jos hän osaa jo juosta, voi kuvaus olla melko haastavaa. Lapsi todennäköisesti haluaa tutkia aitan joka nurkan ja kuvausalueella pysyminen voi vaatia monia luovia keinoja. Voimme testata kaikki lasta kiinnostavat rekvisiitat, kokeilla kukkuu-leikkiä ja kutituksia ja kuvaaja on myös hyvä ääntelemään! Joskus laulaminen voi myös toimia! Kuvaajaa ei haittaa, vaikka lapsi olisi vilkas ja liikkuvainen eikä pysy paikallaan, tämä on kuvaajalle ihan arkipäivää. Lapsen vilkkautta ei tarvitse etukäteen jännittää :)

MITÄ MUKAAN KUVAUKSIIN?

Saatat tarvita ainakin:

Kuvausvaatteet

Varavaatteet

Jarrusukat/tossut/kengät

Asusteet, pinnit, pompulat, panta, pipo..

lapsen harja

Evästä

Juomapullo

Lapsen omia leluja

Kosteuspyyhkeitä

Vaippoja

Tutti

Harso

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Lapsikuvaus Kuopio
bottom of page