Vastasyntyneenkuvaus Kuopio.jpg

SILMU

VASTASYNTYNEENKUVAUS

Ja niin pienen hetken hän on pikkuinen. Jaksan aina ihmetellä ajan kulua. Vielä hetki sitten kummipoikani syntyi. Pian hän täyttää kolme vuotta. Kuvien kautta pääsen takaisin siihen hetkeen, kun hän oli juuri saapunut maailmaan. Otin kummipojan perheestä dokumentaarisia kuvia hämärässä helmikuun valossa. Poika ei juurikaan nukkunut ja stressasin, kun en saanut "täydellisiä poseerauksia". Mikä noissa kuvissa on mielestäni tärkeintä jälkeenpäin ajateltuna?

 

Se on tunne.

Ei se, oliko sormi aseteltu "täydellisesti" leuan alle, vaan se kuinka tiukasti vanhemmat pitelivät poikaa sylissään ja nuuhkivat tukkaa. Lohduttivat, antoivat turvaa, hellivät ja rakastivat.

Jokainen kuvaus on erilainen. Siinä missä yksi vauva nukkuu ja sormenkin asettelu on mahdollista, voi toinen olla hereillä ja levoton. Kuvauksissa mennään aina tilanteen mukaan vauvaa kuunnellen. Oma lempparipaikka vauvan yksilökuvillekin on vanhemman syli: siellä on turvallista köllötellä.

Suosittelen kuvausta vauvan ollessa alle kahden viikon ikäinen, kun vauva vielä nukkuu paljon. Tilanteet kuitenkin vaihelevat, joten olette tottakai tervetulleita kuvauksiin milloin tahansa teille on sopiva ajankohta.

Vastasyntyneenkuvaus Kuopio.jpg