Vastasyntyneenkuvaus Kuopio

MINUN TARINANI

Innostukseni kuvaukseen lähti vuosia sitten käytännön ongelmasta: tanssiryhmästämme piti saada kuvia, joten hankin kameran sitä varten. Samalla aloin kuvata luontoa, koiraani ja ystävien lapsia. Jäin touhuun totaalisen koukkuun. Olin vaikuttunut siitä, kuinka saan tallennettua persoonallisuuden piirteitä kuviin; ilmeitä ja eleitä, joita ei elämän nopeassa virrassa ehdi edes havaita. Ja kuinka saan pysäytettyä kauniin hetken, kosketuksen tai katseen ja voin palata siihen yhä uudelleen. Maagista. En halunnut tehdä mitään muuta ja aloin harjoitella.

Ensimmäiset asiakkaat taisin kuvata 2017 syksyllä ja voi jösses, että jännitti! Aloitin kevytyrittäjänä töiden ohessa ja kuvittelin, että asiakkaita tulisi yhtä äkkiä ovista ja ikkunoista. Kuvitelma oli ruusuinen ja vuosien varrella sain huomata, kuinka paljon työtä yrityksen "kartalle saaminen" vaati.

Koska elin ja hengitin valokuvausta, piti asialle tehdä jotain. Halusin homman kunnolla käyntiin. Pääsin opiskelemaan Varkauteen media-assistentiksi ja jäin opintovapaalle myyjän työstäni. 

Olin työharjoittelussa Niko Puumalainen Photographylla (huippu tyyppi btw) ja se oli kunnon startti valokuvaajaksi. Sain Nikolta arvokkaita neuvoja ja näkemystä työstä. Teemme nykyisinkin yhteistyötä. 

Perustin toiminimen marraskuussa 2018 ja avasin studion Suonenjoelle samana syksynä. Elämä kuljetti minut takaisin Kuopioon ja studio sai jatkoa Petosella Miilurannassa heinäkuussa 2019 lähtien.

Koronavuosi toi omat haasteensa toimintaan. Kevät oli todella vaikeaa aikaa ja olin vähällä luopua studiosta. Onneksi kesällä tilanne alkoi helpottaa. Yksikään työpäivä ei ole ollut itsestäänselvyys. Olen kiitollinen jokaisesta.

MITEN MINUSTA TULI KUVAAJA?

Vastasyntyneenkuvaus Kuopio
Vastasyntyneenkuvaus Kuopio
Vastasyntyneenkuvaus Kuopio

Valokuvaus on mielestäni parhaimmillaan monitasoista, jopa syvää. Meillä jokaisella on tarinamme taustalla ja matka harvoin on tasainen. Kuulen mielelläni tarinasi päästäkseni hiukan pintaa syvemmälle. Mutta ole huoletta, pakko ei ole puhua. Voimme myös keskittyä ihan vaan fiilistelemään nykyhetkeä, lapsen mahtavaa persoonallisuutta tai vaikka hyvää biisiä.

Olen kuvannut satoja rakkaustarinoita, mutta hetken jo ehdin miettiä, saisinko koskaan omaani. Näin 36-vuotiaana olen äärettömän onnellinen, että löysin vierelleni Jarin (Tinderille kiitos!). Suurin haaveemme on toteutunut, kun odotamme jälkikasvua syntyväksi alkuvuodesta. Etsinnässä on vielä se loppuelämän punainen tupa ja kasvimaa.

Kuvauksissa haluaisin sinun tuntevan olosi tervetulleiksi ja rennoksi. Kuvaus voi jännittää, eikä kovin moni meistä ole kuin kotonaan kameran edessä. Myös siksi kuvauksiin on varattu runsaasti aikaa. Jotta sinulle ei tulisi stressiä ajankulusta ja jotta ehdit"kotiutua" seuraani. Ohjaan sinua ja lapsia parhaani mukaan, kuvauksiin tullessa ei tarvitse osata etukäteen mitään. 

 

Tunnen suurta riemua siitä, että saan tallentaa sinulle elämäsi rakkaustarinan –  sen hetken, kun sallit itsesi olla hieman lempeämpi itseäsi kohtaan, kutkuttavan parisuhteen, malttamattoman odotusajan, pienen pienet varpaat, sylillisen rakkautta tai vaikkapa perheenne uuden koiranpennun. Ne hetket, mitkä ovat merkityksellisiä, mistä haluat pitää kiinni ja mitä et koskaan halua unohtaa.

TARINOITA RAKKAUDESTA

RAKASTETAAN TÄYSILLÄ

Laura

Vastasyntyneenkuvaus Kuopio