top of page

Niina & Arto: rakkautta rappusilla

Minulla on ilo kertoa teille tämän ihanan pariskunnan tarina heidän upeiden Roihu-kuvien saattelemana! Tervetuloa mukaan sukeltamaan rakkauden syövereihin!


Hauska yhteensattuma


Niina työskenteli opona Vesannon lukiossa. Lukiolaisten ryhmäytymispäivässä hän keskusteli erään opiskelijan kanssa ja ajatteli: "Onpa tässä fiksu ja sympaattinen poika!" Myöhemmin selvisi, että tuo opiskelija on hänen nykyisen rakkaansa Arton poika! 
Niina ja Artsi tapasivat ensimmäisen kerran parisen vuotta sitten yhteisessä työpalaverissa. Kumpikaan ei ajatellut alkuun toisesta sen kummempaa, mutta työn kautta he tutustuivat pikku hiljaa. Artsi toimii nuoriso-ohjaajana, joten molempien työ liittyi lapsiin ja nuoriin. Hiljalleen he huomasivat, kuinka paljon yhdistäviä asioita heillä onkaan; samankaltaisten elämänkokemuksien lisäksi syvä ymmärrys toisiaan kohtaan.

Yhteisiä kiinnostuksen kohteita löytyi niin leffojen, sarjojen, taiteen kuin matkailunkin parista. Ensimmäiset viestit parin välillä koskivat tatuointeja, molemmilta kun löytyy taidetta myös iholta! Taide on ollut muutenkin läsnä molempien elämässä. Niina on taitava piirtäjä ja Artsi on paneutunut graffittien saloihin. Eräät treffit suuntautuivatkin Artsin kotikonnuille Ouluun, missä pari kävi ihastelemassa graffitinäyttelyä Taidemuseossa. Artsi kertoi, miten hän pienistä asioita huomasi pikku hiljaa, kuinka tärkeä Niina hänelle onkaan. Niina komppasi ja kertoi suhteen edenneen hiljalleen viesteistä tapaamisiin ja siitä eteenpäin. Nykyään pari asuu yhdessä Vesannolla. 
Artsi kertoi, että toivoo tulevaisuudessa löytävänsä vielä enemmän aikaa parisuhteelle. Nuoriso-ohjaajan työ kun on hyvin ilta- ja viikonloppupainotteista. Matkailu on pariskunnalle tärkeä tapa irtautua arjesta ja he tykkäävät tehdä reissuja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Pari kävi viime kesänä Lontoossa ja seuraavina kohteina häämöttävät Thaimaa ja Kroatia.


Niina luonnehtii Artsia huolehtivaiseksi puolisoksi, joka huomioi Niinan jokapäiväisillä pienillä, kauniilla teoilla. "Artsi laittaa usein aamiaisen valmiiksi ja auton lämmitykseen", Niina kiittelee. Hän kertoo, että Artsin kanssa voi puhua mistä vain ja tunteita osoitetaan molemmin puolin. Niina kehaisee Artsin myös olevan ihanan luonteva nuorten kanssa työskennellessään ja yleisestikin ottaenkin oikein sosiaalinen tapaus. Niinan mielestä Artsin musikaalisuus on myös plussaa. Saimme kuulla kuvauksissakin livemusiikkia. Aivan häkellyttävän kaunista kuultavaa (ja kasottavaa kun Artsi soitti ja lauloi Niinalle)! Artsi tykkää puolestaan valtavasti Niinan aitoudesta. Tunteet näkyvät niin ilossa kuin surussakin ja toisen silmistä voi lukea kaikki tunnetilat. Artsi kertoo, että pariskunta arvostaa toisiaan ja tärkeimpiä asioita suhteessa ovat rehellisyys ja luottamus. Yhteistä tekemistä löytyy TV-sarjojen ja leffojen parista ja molempien maku näissä onkin aika samankaltainen. Yhteisiä suosikkeja ovat mm. Star Warsit ja Game of Thrones.
Parisuhdetta Niina & Artsi hoitavat juuri arjen pienillä, kivoilla jutuilla."Suhdettamme määrittelee juurikin se, ettei tunteita tarvitse piilotella", Artsi tuumii. Pariskunnalla on pituuseroa ja pusuja tuleekin usein vaihdettua tilaisuuden tullen erilaisilla korokkeilla, tasoilla ja rappusilla. Kuvauksissa asiaa oli helpottamassa Long Board, jonka päällä Niina seisoi ylettääkseen paremmin sopivalle pusukorkeudelle. "Meillä on tapana pussailla esimerkiksi liukuportaissa", pari naureskelee. ”Ja kotona kuistilla on hyvä pysähdyspaikka, kun siinä on porras”, Artsi selittää. Useimpiin paikkoihin he kulkevat yhdessä käsi kädessä.

Myös valokuvaajan silmin (ja korvin) tämän parin välillä on jotakin erityistä. Se on jokin selittämätön yhteys ja läsnäolon voima, joka heistä kumpuaa. Lämpö, ilo, huumori, hellyys, välittäminen, intohimo, ymmärrys ja toisesta huolehtiminen. Näin kaikkea tätä meidän parin tunnin kuvausten aikana ja se oli äärettömän kaunista!

Uskon, että tämä pariskunta tulee pusuttelemaan rappusilla loppuelämänsä.  Kiitos, kun sain jakaa tarinanne Niina & Artsi!
bottom of page